Fantova budova

Open House na Dvojce 2024

Poznáváte rádi zajímavá místa, architekturu i historii? Využili jste možnost navštívit některá místa v rámci festivalu Open House Praha? Pokud si chcete zahrát a vyzkoušet své znalosti, nabízíme kvíz týkající se míst v Praze 2, zařazených do festivalového programu 2024. 

Místa zařazená do programu festivalu Open House Praha jsou zajímavá nejen z pohledu architektury, ale i historie a příběhů s nimi spojených. Každý z osmnácti objektů ročníku 2024 na území Prahy 2 (celkem 115 objektů) má i zajímavé okolí. Není nad to, vidět co nejvíce na vlastí oči a třeba i se zasvěceným komentářem na místě. Pokud se však chcete dozvědět další zajímavosti a prohlédnout i staré obrázky a mapy, doporučujeme ponořit se do naší Encyklopedie Prahy 2. Jako pomůcku jsme pro vás připravili článek  Festival Open House Praha 2024 - navštivte běžně nepřístupná místa, ve kterém najdete zajímavé odkazy ke každému z festivalových míst v Praze 2.

Stejně jako v minulých letech nabízíme také kvíz. Obsahuje celkem 12 otázek, ke každému z míst jednu. Zařadili jsme všechna letošní nová místa a některá jsou stejné jako loni (i s otázkami). Můžete si zahrát a vyzkoušet své znalosti v kvízu jen tak pro radost, nebo se zaregistrovat a zúčastnit soutěže o věcnou cenu v rámci celkové soutěže v Encyklopedii, kdy můžete sbírat body i z ostatních her a kvízů. Baví vás poznávání kultura a historie  Prahy 2, architektura, hry? Tak s chutí do toho!

Doporučujeme i další kvízy a hry na téma architektura: 

Otázka: 1 / 12
Fantova budova
Koncem roku 2023 byla dokončena rekonstrukce interiérů severní části Fantovy budovy a v roce 2024, kdy je připomínáno výročí autora, je zahajován provoz i pro veřejnost.

Jaké výročí má architekt Josef Fanta v roce 2024?

Za každou správnou odpověď získáte 3 body. V tomto kvízu je 12 otázek. Celkem můžete získat až 36 bodů.

Pro registrované uživatele: Přihlásit se

Hlavní stránka festivalu Open House Praha 

Informace o místech v Praze 2 zařazených do festivalového programu:
Festival Open House Praha 2024 - navštivte běžně nepřístupná místa

Datum poslední aktualizace: 4.5.2024 16:04
Datum vytvoření: 4.5.2024 15:58

Zašlete nám zpětnou vazbu k tomuto heslu. Líbí se Vám toto zpracování? Máte návrh na změnu?